top of page
Untitled.jpg

MVO

HOE MVO ZIJN WIJ EIGENLIJK?

Tja, dat is de vraag die we met enige regelmaat krijgen. Waar komt jullie kleding vandaan? Werken jullie wel verantwoord? Het antwoord is helder:

Schermafbeelding 2023-09-07 om 13.34.42.png

Herkomst

45% van onze kleding wordt gemaakt in Europa. Met name Portugal maar ook Macedonie en Polen zijn landen met een zeer hoog niveau van produceren. 

Onze kleding komt deels uit het verre Oosten maar dan alleen bij merken die een Code of Conduct hebben ondertekend, lid zijn van Fair Wear of een andere organisatie en die aangeven dagelijks bezig te zijn met het welzijn van natuur, omgeving en medewerker. 

Kortom, als wij niet weten wie en hoe het gemaakt wordt verkopen wij het niet. Dat vertellen we er niet bij, dat doen we gewoon. 

Kwaliteit

Als je goede kleding koopt, die goed past en echt geschikt is voor de taak dan gaat deze langer mee. Als je je dan realiseert hoeveel moeite het kost om een kledingstuk te maken is de rekensom simpel. Goede kleding gaat 3x tot 10x langer mee dan slechte kleding en kost maar een klein beetje meer !  Waar beschikbaar en geschikt voor het werk zullen we altijd kiezen voor makkelijk te recyclen kleding en voor kleding die reeds gemaakt is van gerecycled materiaal. 

Recyclen

Na de draagperiode levert u uw kleding gewoon bij ons in! Samen met https://www.gaiacirculair.com/ zorgen we ervoor dat uw kleding weer een grondstof worden voor een volgende fase.

Ja we maken fouten, ja onze partners maken fouten en ja, zelfs onze klanten geven wel eens iets door wat achteraf niet goed blijkt te zijn. Kortom, niets menselijks is ons vreemd.  Ook hebben klanten soms kleding over of is een deel van de collectie niet meer overdraagbaar. Dit gooien we natuurlijk niet weg! Allereerst zullen we kijken of we er iemand blij mee kunnen maken. Denk dan aan projecten die kleding inzamelen zoals Hoop voor Albanie. Mocht dit niet mogelijk zijn gaan we het laten vervezelen en maken we er bijvoorbeeld kussenvulling van. Super leuk dat je later OP de broek van je collega zit :)

Goede klant

Een goede klant is aardig, bestelt veel en betaalt snel. Vaak bent u al blij met 1 van de 3 maar wij zijn en doen het allemaal. 

Wij betalen al onze leveranciers snel, blijven altijd aardig en proberen altijd zoveel mogelijk te bestellen bij onze vaste leveranciers. Dat geeft rust en enorm veel steun als we een keer een vervelende mededeling krijgen. De medewerker die het ons meldt kan er vaak niets aan doen en dan is aardig zijn en meedenken een veel betere manier om resultaat te boeken. 

Energie

Daar barsten we van! Een dak vol zonnepanelen zorgt ervoor dat we voor 85% neutraal draaien en ons wagenpark is 40% electrisch. Verder zullen we altijd onze inkoop orders bundelen om zo min mogelijk transport op de weg te krijgen.  

Sponsoring

Dat doen we natuurlijk ook, best veel eigenlijk. Niet alleen commercieel maar vooral maatschappelijk hebben we een taak als onderneming. Erg trots zijn we dat we cultureel partner zijn van het beste theater van Nederland: Westland Theater de Naald.  Heel veel kleine clubs, stichtingen en verenigingen kunnen op onze steun rekenen. Soms met geld, soms met korting en vaak in natura. Kijk maar eens goed in de omgeving hoe vaak ons logo ergens op de mouw of in de nek staat. Vinden we leuk en worden we heel trots van! VV Lyra, Westandia, SV Maasdijk, Excelsior Maassluis, Kindervakantie week 's-Gravenzande, Velo, FC 's-Gravenzande, Team Westland, Beursvloer Westland, Stichting Hulphond, Stadsclown Delft, Sparta, Ajax, Hoop voor Albanie, Stichting Avavieren, De Zonnebloem, Kringloop Maasdijk, Healthy Team, Bibliotheek Westland, ISW Gasthuislaan, allemaal hebben ze een bijdrage gekregen vanuit onze goede doelen pot. Ook dat is MVO.

bottom of page